Usuwanie konta i danych
Za Rączkę nie wymaga zakładania konta. Wszystko, co wpisujesz, zapisuje się na Twoim telefonie. Konto na naszym serwerze powstaje tylko wtedy, gdy sama włączysz wspólne konto z partnerem.
Usuń wspólne konto w aplikacji
- Otwórz Za Rączkę i przejdź do zakładki Ja.
- Dotknij Partner.
- Wybierz Odłącz i usuń moje konto i potwierdź.
Nie musisz do nas pisać. Co się dzieje od razu:
- Twoje konto i członkostwo w rodzinie są usuwane z serwera.
- Jeśli byłaś ostatnią osobą w rodzinie, znikają też wszystkie dane rodziny.
- Jeśli w rodzinie ktoś został, wpisy, które już trafiły do wspólnego zapisu, zostają u tej osoby, dopóki ona też się nie odłączy. Wspólny zapis nie rozróżnia autorów wpisów, więc nie da się usunąć „tylko Twoich”. Aplikacja uprzedza o tym przed odłączeniem.
- Dane zapisane na Twoim telefonie zostają na nim — możesz je skasować osobno (niżej).
Usuń dane z telefonu
W zakładce Ja → Ustawienia wybierz Wyczyść wszystkie dane. Znikają wszystkie wpisy i pliki zdjęć zapisane przez aplikację. Ten sam skutek ma odinstalowanie aplikacji.
Nie masz już aplikacji?
Jeśli odinstalowałaś Za Rączkę, zanim odłączyłaś wspólne konto, napisz do nas na adres kontakt@zaraczke.com z tematem „Usunięcie konta”. Logowanie w aplikacji jest anonimowe, więc żeby znaleźć Twoją rodzinę, poprosimy o:
- imię, które podałaś w aplikacji, i imiona pozostałych osób w rodzinie,
- przybliżoną datę włączenia wspólnego konta.
Odpowiadamy w ciągu 30 dni. Usuwamy konto i dane rodziny w takim samym zakresie jak przycisk w aplikacji. Jeżeli dane są w kopii zapasowej, znikają z niej wraz z wygaśnięciem tej kopii.
Więcej o tym, jakie dane przetwarzamy i dlaczego: polityka prywatności.